top of page
zwangerschap 2.jpg

Zwangerschapsbegeleiding

Wat is het?

Janne zet de zwangere en de kersverse mama centraal. Het doel van zwangerschapsbegeleiding is bijdragen tot een bewustere beleving van de zwangerschap, vertrouwen geven in de bevalling en een vlotter herstel mogelijk maken na de bevalling.

 

U kan bij Janne terecht voor prenatale en postnatale sessies.

Een prenatale therapie bestaat uit drie sessies rond de zwangerschap, inclusief een partneressie.
Tijdens de postnatale sessies focussen we ons op het terug sportklaar maken van jezelf.  Core stability, cardio en bekkenbodemreëducatie staan centraal tijdens deze therapie.

prenatale-kinesitherapie (1).jpg

Prenatale groepslessen

Voor prenatale groepslessen geeft Janne 'Fit en Vrolijk zwanger' op maandagavond om 19u15. 

Wil je graag in beweging blijven tijdens je zwangerschap? Maar je weet niet goed hoe of wat je kan doen? Dan zijn deze 'Fit en Vrolijk zwanger' lessen een uitstekende keuze voor jou!

In groep met andere zwangere dames op een verantwoorde manier samen sporten gaat een extra boost en plezier aan jouw zwangerschap geven.

--> start nieuwe lessenreeks op maandag 13 november!!!

Voor meer informatie:

https://www.kineplushechtel.be/post/fit-en-vrolijk-zwanger

prenatale-kinesitherapie 2.jpg

Prenatale begeleiding

Ik help jou om de veranderingen van je zwangerschap zoals houding, bewegelijkheid, kracht... op te vangen en je optimaal voor te bereiden voor de bevalling.

Ik geef jou tips en trics om de zwangerschap vlekkeloos door te komen. Hierbij besteed ik aandacht aan houding, ademhaling, bekkenbodem, kracht-stretchoefeningen die je prenataal kan doen,

Gemiddeld worden er 3 prenatale sessies gegeven. Het is ook mogelijk om een partnersessie samen te doen.

We starten vanaf 20 weken voor de uitgerekende datum. Voor vrouwen met zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn of andere fysieke klachten worden de sessies aangepast en uitgebreid.

Postnatale-kinesitherapie.jpg

Postnatale begeleiding

Opnieuw sporten na een zwangerschap kan soms een hele uitdaging zijn. Je lichaam is veranderd en als pas bevallen mama ben je vaak onzeker over wat je nu wel of niet mag doen. Als kinesitherapeut kan ik jou hierbij helpen!

Met de postnatale oefeningen worden gestart ten vroegste 6 weken na de bevalling. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het oefenen van de bekkenbodemspieren. Ze bieden steun aan de organen in het bekken, dragen bij aan de stabiliteit van het bekken en de wervelkolom, kunnen de urinebuis en de anus openen en sluiten en hebben een rol in de seksuele beleving. Tijdens de zwangerschap en na de bevalling verliest de bekkenbodem aan kracht en uithouding. Hieromtrent zal ik jullie informeren en aanleren hoe je je bekkenbodemspieren correct moet opspannen en ontspannen.

En postnataal begeleid ik de mama’s met opbouwende oefeningen, met als doel de mama’s terug fit en goed in hun vel te laten voelen. Hierbij is het mogelijk om een postnatale workout met de baby te doen.

bottom of page