top of page
iStock-505720098-6.jpg

Relaxatietherapie

Stress en spanningen… we kampen er allemaal eens mee. Op zich hoeft dit niet meteen problematisch te zijn, aangezien ons lichaam wel wat acute stress aankan.  Maar wat als de stress aanhoudt en je er lichamelijke en/of mentale klachten door krijgt? Relaxatietherapie kan hierop een antwoord bieden.

Wat is relaxatietherapie?

Relaxatietherapie is een behandelvorm waarbij je onder begeleiding van kinesitherapeute  Lieve Elen leert om lichamelijk en mentaal tot rust te komen door middel van relaxatieoefeningen. Tijdens de sessie wordt er  enerzijds op de verlichting van stress en spanningen op het moment zelf gewerkt, maar je leert ook met dagdagelijks stress om te gaan en stress gerelateerde klachten te vermijden.

Diaphragmatic-Breathing.webp

Relaxatietechnieken: hoe pakken we het aan?

We starten met het aanleren van een rustige buikademhaling. Tijdens deze ademtherapie leer je op een ontspannen manier ademhalen, met de nadruk op een rustige buikademhaling.
Daarnaast kan de therapie bestaan  uit allerhande vormen van relaxatie. We kijken samen naar hetgeen het beste bij jouw klachten past.

Heb je spanningsklachten, heb je last van hoofdpijn, ben je gestrest? Raadt jouw arts jou ontspanningsoefeningen aan? Wil je kennismaken met relaxatietherapie en ontdekken wat dit voor jou kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier hieronder

De verschillende vormen van relaxatietherapie

Er bestaan heel veel soorten van relaxatie. Hieronder vind je de relaxatievormen en -therapieën die het meest gebruikt worden in onze praktijk.

bottom of page