top of page

Janne Vanderhoydonck (28), afkomstig uit Kleine-Brogel, is in juni 2018 afgestuurd aan de Universiteit Hasselt als master in de revaldiatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie muscuoloskeletal revalidatie. 

Sinds enkele jaren kan ze zich bekkenbodemtherapeute noemen. Ze behaalde haar postgraduaatopleiding: pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie. Ze kreeg
hierin een bijzondere bekwaamheid en haar Bicap – certificaat. 'De bekkenbodem' is haar passie en helpt graag de patiënten hierin.

JANNE

Janne gaat graag eens joggen, fietsen op haar koersfiets en paddelen. Verder vindt ze het belangrijk om regelmatig opleidingen en cursussen te volgen om mee te zijn met de laatste nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Haar specialisatie bevindt zich op het pelvische domein (pelvische reëducatie/bekkenbodem). Zowel vrouwen, mannen en kinderen met bekkenbodemklachten kunnen bij Janne terecht. Ook ondersteunt ze de toekomstige mama in de perinatale periode.

Sinds kort geeft op maandag 'Fit en Vrolijk zwanger'  groepslessen voor de zwangere dames in het zaaltje van Kineplus.

Opleidingen

Masterdiploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (2018)

Kinesiotaping (2016): tape dat zorgt voor pijnvermindering door de ondersteunde functie van het spierstelsel en beïnvloeding van het neurologische en circulatoire systeem

‘Frozen shoulder’ van BAMT (2017): een ‘stijve schouder’ die zich uit door een combinatie van pijn en bewegingsbeperkingen

'Bekkenbodemreëducatie postnataal'- Kim Sterckx & Jesse de Moffarts (2019): het doel van deze opleiding is een goede basis te verschaffen om de pas bevallen vrouw adequaat op te vangen en te begeleiden.

'Lumbalgie': Globale manuele therapeutische visie van IMFT (2019)

Zwangerschapsbegeleiding 'Lief Portael': pre- en postnatale begeleiding (2020)

Back to move:van newmom naar fitmom- Rosanne Van Herck (2020)

Powertalk 'Vaginale Flatuelentie - Hedwig Neels (2020)

Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap - methode van C. Rost (2020)

Powertalk 'The evil triplets of female pelvic pain: endometriosis, interstitial cystitis & pudendal neuralgia' (2020)

Dry Needling - basis module (2021)

Coccyx Pain - Angela James (2021)

PowerMama - Hardlopen en duursport tijdens en de zwangerschap (2021)

Interuniversitaire opleiding 'pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie' (2022-2023)​ UAntwerpen

bottom of page