top of page

Versterk je mentaal welbevinden

De coronacrisis heeft ieders leven stevig door elkaar geschud. Ook mentaal valt de situatie zwaar: sommigen verloren hun job, vielen zonder sociaal netwerk, moesten afscheid nemen van dierbaren … Met stress, angst, eenzaamheid tot gevolg. De toekomst is voor velen onzeker, mensen hebben nood aan houvast. Daarom wordt checkjezelf.be nu uitgebreid met tips, info en oefeningen om goed voor jezelf te (blijven) zorgen.

www.checkjezelf.be is opgebouwd rond 6 specifieke thema’s: eenzaamheid, angst, stress, verlies, veerkracht en burn-out. Het platform checkjezelf.be is er voor iedereen vanaf 16 jaar die vragen heeft over zijn of haar mentaal welbevinden. Of uitdagingen ondervindt op dat vlak.

Je kan er ook praktisch aan de slag met de thema's, via eenvoudige oefeningen. Zo zijn er oefeningen om je emoties toe te laten en te accepteren, je sterktes te leren kennen of om hulp te leren vragen.

Naast oefeningen rond emoties kan ook kinesitherapie jou helpen: ademhalingsoefeningen, stretchoefeningen en relaxatietherapie kan ervoor zorgen dat je letterlijk spanningen, spanningshoofpijn, kan leren loslaten.

Heb je vragen hierover, aarzel dan niet om ons, of jouw huisarts, te contacteren.


コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page