top of page

Postnatale oefentherapie

Wat houdt dit juist in?


Tijdens postnatale kinesitherapie werken we aan de versteviging van buikspieren, rugspieren, bilspieren, arm- en beenspieren en zorgen voor een algemene conditieverbetering. De oefenschema’s worden individueel opgesteld en aangepast indien nodig. Na de geboorte van jouw kleine wondertje heb je natuurlijk veel te verwerken en staan oefeningen niet bepaald op de eerste plaats in jouw planning, probeer toch tijd te maken voor jouw lichaam, het is belangrijk voor de rest van jouw vrouwenleven!


Enkele tips:

1. Ook na een keizersnede is het belangrijk dat je gaat trainen, ook al lijk je helemaal geen ‘last’ te hebben. Je bekkenbodem heeft negen maanden lang je kindje gedragen.

2. Begin niet direct te sporten. Je kan starten met korte wandelingen, maar bespreek en vraag advies aan je kinesist wanner je kan starten met je sport terug uit te voeren.

3. Wees nog voorzichtig met heffen en druk zetten De eerste 8 weken treedt er een belangrijk herstel op van je lichaam. Geef tijd en rust voor je lichaam, bv: ga nog niet te zware dingen optillen, hou je adem niet in tijdens het heffen, activeer je core en bekkenbodem tijdens niezen of hoesten


コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page